Sebastian Lindbergs text ur Godset 2010's minnesskrift

"Godsmagasinet - Godset - Gods

Kärt barn har många namn.

Natten till den 10 februari 2010 brann Godsmagasinet i Simrishamn ner till grunden. Branden var troligen anlagd.

Det var inte bara en vacker gammal byggnad med historia som gick upp i rök. Inte heller var det endast en cykelaffär som förstördes.

För oss som var med när det begav sig - då Godsmagasinet för ett par år var rockklubb - var denna byggnad någonting mycket mer.
Utan att överdriva har vi som var med från början alltid burit med oss Godsmagasinet. Och det gör vi fortfarande. Vi minns hur det kändes när man gick över det gamla trägolvet i ivrig väntan på att kvällens första gäster skulle komma. Vi kommer fortfarande ihåg soffan i backstage-rummet. Vi lärde oss göra räkmackor. Vi firade nyår i Godsmagasinet. Visst, tiden har gått. Minnena har grumlats. Men känslan som gick genom kroppen när vi alla hörde om att Godsmagasinet stod i brand var samstämmig. Något ont hade rispat våra själar och våra ungdomsminnen. Någon hade bränt ner Godsmagasinet.

Men, sakta i backarna! Så lätt bränner man inte ner en dröm.

I detta häftet har några som var med då det begav sig fått skriva ner sina minnen, reflexioner och anekdoter. Detta är inga dödsrunor. Istället skall dessa texter försöka förmedla och levandegöra vad det var som egentligen hände och varför det var betydelsefullt.
Det kanske låter makabert eller alltför galghumoristiskt att citera dessa textrader från Neil Young i ett sånt här läge. Men jag kan inte låta bli:

It’s better to burn out
Than to fade away

Rock and roll can never die

Sebastian Lindberg; Godsetveteran"