Varför en rockfestival i Simrishamn?

Vi är några människor uppväxta i- eller kring Simrishamn. Flera av oss var inblandade i musik- och kulturhuset Godsmagasinet i början av 1990-talet, som du också kan läsa om på den här hemsidan. Många av oss bor numera i Malmö. Dock inte alla.

En av initiativtagarna då det begav sig, Roger Broberg, är också den som fick idén med att arrangera en rockfestival i Simrishamn. Det är också han som bokar alla band och står för visionerna. På fritiden driver Roger HOBNOB Bookings med att fixa spelningar till sina favoritband.

Själva tanken med den första festivalen, Godset 2010, var att hylla vårt älskade godsmagasin som tidigare på året brunnit ner till grunden. Vi ville också uppmärksamma staden Simrishamn och nuvarande kids där om vilket fantastiskt projekt Godsmagasinet var och vilka band som faktiskt spelade på vår scen. Det fanns nog de som glömt. Men, inte vi inte.

Tanken var en rockfestival och en utställning. Det blev mer än så.

Roger fick omedelbart med sig sin gamle vän Sebastian Lindberg som allmän påhejare och springschas (det är f.ö. också Sebastian som gör den här hemsidan.).
Rogers bror Morgan är också en viktig pusselbit för att festivalen skall bli till. Morgan Broberg var under ett antal år ordförande i kulturhuset Godsmagasinet och bor fortfarande kvar i trakten och är till stor hjälp under festivaldagarna. Även Rogers och Morgans föräldrar är till ovärderlig hjälp för att ro detta i land!
Men, nej, det kanske låter som vi skapat ett familjeföretag, men det har vi inte. Många andra är också inblandade på olika sätt!

Magnus Svensson, också han Godset-veteran, är inte bara vår stående konferencier under festivalen - utan också till hands för mycket annat. Anders Wieslander spelade på Godsmagasinet många gånger. Han gör nu de fina festivalaffischerna och blir alltmer en viktig kugge i maskineriet.
Hela familjen Wingård är också en oerhört viktig anledning till att vi finns och att festivalerna blir så lyckade.
Och så alla entusiaster som hjälper till festivaldagarna; gamla godsare, gamla vänner, nya vänner och musik- och festivalälskare.

Det hela började i alla fall med en utställning och en hyllningsfestival till Godsmagasinets ära. Nu kör vi vidare bara därför att det är så roligt, och för att vi inbillar oss att det kan vara trevligt med en rockfestival i gamla Simrishamn.

Godsmagasinet är numera återuppbyggt, men den där förväntansfulla spänningen som lägrade sig över de gamla mörka tiljorna inför en spelning har numera förflyttat sig 150 meter bort till Södra Planteringen.